Smalczyk domowy – z cebulką, jak do świeżego chleba
Smalczyk domowy przygotowujemy z tłuszczu wieprzowego i mięsa wieprzowego, wytapianych razem z cebulą. To prosty, tradycyjny smak, który sprawdza się najlepiej na świeżym chlebie, z ogórkiem kiszonym albo jako dodatek do biesiadnego stołu.
Waga i pakowanie:
– Produkt krojony i pakowany ręcznie – możliwa różnica wagowa (±10%)
Wygląd produktów:
Zdjęcia mają charakter poglądowy. Smalczyk przygotowujemy w małych partiach, dlatego struktura i stopień rozdrobnienia mięsa mogą różnić się między partiami.
Producent:
Zakład Mięsny „Napora” Sp. z o.o., Podobin 195, 34-735 Niedźwiedź
Skład:
tłuszcz wieprzowy 67%, mięso wieprzowe 49%, tkanka łączna wieprzowa,
cebula, sól spożywcza, przyprawy
Wyprodukowano bez: fosforanów sodu, glutaminianu monosodowego, substancji konserwujących
Składniki alergenne: brak
Szacowana wartość energetyczna w 100 g gotowego produktu:
Szacowana wartość energetyczna w 100 g gotowego produktu:
• Wartość energetyczna: 3162 kJ / 768 kcal
• Tłuszcz: 82,0 g
• w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30,0 g
• Węglowodany: <0,5 g
• w tym cukry: <0,5 g
• Białko: 8,1 g
• Sól: 0,1 g

Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.